Pomiń polecenia Wstążki
Przeskocz do głównej zawartości
Strona główna
Jesteś tutaj:

NGO Aktualności i wydarzenia

Zarządzaj uprawnieniamiZarządzaj uprawnieniami

Tytuł

Obraz zestawienia

Zawartość strony

Pierwsze w historii dzielnicy Dni Załęża odbędą się 15 i 16 września. To kontynuacja realizowanych na przestrzeni ostatnich 15 lat kilku festynów integracyjnych w dzielnicy, w tym także koncertów ewangelizacyjnych organizowanych przez Wspólnotę Dobrego Pasterza – Klub młodzieżowy „Wysoki Zamek" , który w tym roku jest także współorganizatorem wspomnianego wydarzenia.

15.09.2017 

9 – 14.00 Dzień Sportu  

W ramach tegorocznych Dni Załęża planujemy zorganizowanie Dnia Sportu. Uczestnikami zawodów będzie młodzież uczęszczająca do Załęskich szkół podstawowych. Wzorem lat poprzednich, konkurencje rozgrywane będą na boisku Orlik na Załężu przy Domu Kultury Gliwicka 214. Tradycyjnie młodzież będzie rywalizować w turnieju piłkarskim, który od kilku lat cieszy się sporym zainteresowaniem wśród załęskich dzieci. W tym roku planujemy powiększenie ilości dyscyplin, których będzie można rywalizować. Będzie to turniej tenisa stołowego, koszykówka, oraz co raz bardziej popularne wśród dzieci i młodzieży e-turniej piłki nożnej.   Podczas trwania zawodów będzie możliwość uczestniczenia w kursie na kartę rowerową, poznania przepisów ruchu drogowego na makiecie z klocków Lego. 

  • Turniej piłkarski
  • Mini turniej koszykówki 
  • Turniej ping-ponga 
  • E-turniej piłkarski

18.00 - Msza o błogosławieństwo dla mieszkańców dzielnicy Załęże w Kościele pw. św. Józefa w Katowicach


16.09.2017 

Dzień integracyjno - kulturalny 

Część I  - III TOUR DE ZAŁĘŻE  12.00- 13.30

12 – 13.30 III TOUR DE ZAŁĘŻE,  czyli pokaz i barwny korowód pojazdów z byleczego – konkurs na najśmieszniejszy i najbardziej pomysłowy pojazd i przebranie -  boisko ZSS nr 11


Warsztaty przygotowania pojazdów:

11 – 15.09.2017 – 14.00 – 17.00 – podwórko Domu Aniołów Stróżów, ul. Gliwicka 148

16.09.2017 – 10.00 – 11.30 - podwórko Domu Aniołów Stróżów, ul. Gliwicka 148 

ZAPISY – w dzień pokazu od 10.30 – 11.45 -  boisko Zespołu Szkół Specjalnych nr 11, ul. Gliwicka 148A

godz.13.30 zakończenie Korowodu

Nagrody dla zwycięzców wszystkich kategorii zostaną wręczone podczas Festynu Rodzinnego.

 tour de zaleze.jpg   

Część II integracyjna - Festyn Rodzinny ( na scenie) godz. 14.00 – 17.00

   

godz. 14.00 - rozpoczęcie festynu przywitanie gości (10min.) 

- uroczyste otwarcie kiermaszu „Gruszkowe Maszkety”, który odbędzie się podczas Dni Załęża

Podczas kiermaszu będzie można zakupić produkty przygotowane przez mieszkańców Załęża. Środki zgromadzone podczas kiermaszu zostaną przeznaczone na realizację wskazanego

przez Państwa celu w Załężu. Spośród osób wspierających akcję zostaną rozlosowane upominki. 

gruszkowe1.jpg

godz. 14.10 - występ zorganizowany przez MDK odp.(Monika Bednarek) (30min.)

godz. 14.40 - występ uczniów SP nr 22 (10min.)

godz. 14.50 - występ przedszkolaków z MP nr 39 (10min.)

godz. 15.00 - występ muzyczno- taneczny KATOSIE z Iroxaną (30min.)

godz. 15.30 - występ przedszkolaków z MP nr 30 (10min.)

godz. 15.40 - występ przedszkolaków z MP nr 26 (10min.)

godz. 15.50 - piraci dla dzieci (20min.)

godz. 16.10 - zespół Pieśni i Tańca „TYSIĄCLATKI” . (40min.)

godz. 16.50 -  występ DOM ANIOŁÓW STRÓŻÓW (20min.) 

   

Część III artystyczno -  koncertowa  godz. 17.10 - 22.00

 godz. 17.00 – rozpoczęcie koncertu finałowego\

  • przywitanie oraz (50min.):
  • wręczenie nagród w konkursie Tour de Załęże przez przedstawiciela Urzędu Miasta 
  • Konkurs rodzinny o ZAŁĘŻU – wręczenie nagród przez przedstawiciela sponsorów
  • ogłoszenie głosowania dotyczącego przekazania środków zebranych w ramach kiermaszu „Gruszkowe Maszkety” – przedstawiciel UM – Wydział Rozwoju Miasta Katowice 


   Podziękowania:

  - Urząd Miasta Katowice

  - Patronat Honorowy - Prezydent Miasta Katowice, Arcybiskup Wiktor Skworc

  - Patronat Medialny - Gość Niedzielny TVP 3, Radio Em, Radio Katowice

  - sponsorzy: ESAB, BGH, OPAL, GACA CENTRUM

   godz. 18.00 - występ Gwiazdy : Marcin Wyrostek - Tango Corazon (1godz.)

   godz. 19.20 - konferansjer (przerwa techniczna)  (10min.)

   godz. 19.30 - występ zespołu Ramolsi (1godz.30 min.)

   godz. 21.00 - konferansjer - podziękowania tak jak wyżej…. (10min.)

   

 Zakończenie z efektami specjalnymi ok. godz.20.50


 Planowane są ponadto  m.in.:

• Ścianka wspinaczkowa 

• Batut 

• Zabawa chustą KLANZA dla małych i dużych

• Malowanie twarzy

• Strefa Malucha - warsztaty rozwoju twórczości: piankolina, ciastolina i inne 

• Strefa Młodych – rozgrywki na Xbox

• Pokaz psów ratowniczych

• Symulator 

• Punkty Informacyjny stowarzyszeń, instytucji, podmiotów biznesowych działających na terenie dzielnicy.

• Miasteczko pluszowe, alkogogle



na-strone-duzy (1).jpg

Priorytet aktualności

Data publikacji

Wygasa

Wyświetl w kalendarzu

Data rozpoczęcia

Data zakończenia

Stan zatwierdzania Zatwierdzony

Załączniki

Utworzony o przez
Ostatnio zmodyfikowany: przez

Zobacz też

Projekt Budowa Portalu Korporacyjnego Urzędu Miasta Katowice współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2007-2013

Logo - Program regionalny - Narodowa Strategia Spójności
Logo - Śląsk - Pozytywna Energia
Logo - Unia Europejska - Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Regionalny Program Operacyjny Województwa Śląskiego - realna odpowiedź na realne problemy

Log